برای photo montage and composition در فتوشاپ (Photoshop) روشهای بسیار زیادی وجود دارد. البته برای انتخاب هر عکس باید به مختصات آن توجه کرد و برای مچ کردن دو موضوع مختلف باهم نهایت تلاشتان را با استفاده از فرامین فتوشاپ (Photoshop) به کار ببرید. آموزش کامل فتومونتاژ و کامپوزیشن در ویدئوی آموزشی مربوطه با تدریس استاد عیوض زاده ارائه شده که می توانید آن را از سایت لوگونومی دریافت کنید.
در این مقاله همراه ما باشید تا به طور مختصر درباره این شیوه تلفیق تصاویر توضیحاتی ارائه دهیم.
روش photo montage and composition در برنامه فتوشاپ (Photoshop)
عکس مورد نظر را در فتوشاپ (Photoshop) باز میکنیم. مثلاً در تصویر ما یک گوزن است که میخواهیم آن را وارد یک عکس دیگر که فضای جنگل دارد کرده و آن را composition کنیم به نحوی که کاملا طبیعی به نظر برسد.
انتخاب سابجکت برای photo montage and composition
قدم اول این است که تصویر را به عکس دوم منتقل کنیم که در نگاه اول سایز بزرگی دارد و با ریسایز کردن به وسیله control T آن را در محل مورد نظر قرار میدهیم. دقت کنید که سایز تصویر خیلی کوچک نشود.
انتخاب سابجکت را با select subject انجام می دهیم و بخشهایی که دقیق انتخاب نشده را با انتخاب براش در حالت پلاس تکمیل کنیم.
جاگذاری سوژه در پسزمینه
بعد از این مرحله باید سعی کنیم تصویر اول را به صورت صحیح در تصویر دوم جایگذاری کنیم تا photo montage and composition به درستی انجام گیرد. با Control T سایز را اندازه میکنیم و بررسی میکنیم که در کدام بخش قرار بگیرد تا طبیعیتر بنظر میرسد.
هماهنگ کردن رنگ سابجکت با پس زمینه
در مرحله آخر photo montage and composition باید رنگ سوژه را با محیط مچ کنیم. برای این کار باید به محلی که تصویر واقع شده نگاه کرده و ببینیم که با کدام رنگ محیط سازگارتر است. رنگ مورد نظر را از بخشی از محیط موجود در تصویر با استفاده از کالر پیکر جدا کرده و در فورگراند قرار میدهیم.
برای اینکه رنگ را مستقیم روی سابجکت قرار بدهیم روی تصویر زوم کرده و از قسمت منو adjustment layer وارد curves میشویم و آن را روی حالت clipping mask می گذاریم که اثر آن فقط بر روی همین لایه دیده شود.
توجه داشته باشید که سه عدد قطره چکان وجود دارد که یکی از آنها برای رنگ تیره و دو تای دیگر برای رنگ خاکستری و روشن است.
روی تنظیمات curves کلیک میکنیم و در بخش رنگها دابل کلیک میکنیم و دستور میدهیم که تیرهترین رنگ سابجکت، رنگ فورگراند را به خود بگیرد. برای این کار، قطره چکان را روی تیرهترین بخش گوزن قرار داده و کلیک می کنیم.
همین یک کلیک کافی است تا رنگی که در فورگرانر قرار داده بودیم به وسیله curves تنظیم شود درنتیجه رنگ سابجکت با محیط مچ شده و خیلی طبیعی بهنظر برسد.
اگر بخواهیم میتوانیم تنظیمات ثانویه را نیر برای photo montage and composition انجام دهیم. مثلاً در اینجا تصویر آرتیفکت و نویز دارد. برای گرفتن آرتیفکت تصویر به منوی فیلتر رفته و در قسمت neural filter فیلتر مربوط بهjpeg artifacts removal را برای این تصویر به کار میبریم. البته باید حتما آن را دانلود کنید تا بتوانید مورد استفاده قرار بدهید.
برای ایجاد نویز نیز می توانیم از فیلتر noise استفاده کرده و به امدازه که دو تصویر باهم هماهنگ شوند روی آن نویز ایجاد کنیم.
در نهایت همانطور که مشاهده میکنید تصویر گوزن روی پس زمینه کاملا مچ شده و خیلی طبیعی روی این پس زمینه قرار گرفته است.